Tuesday, April 28, 2009
9
ahhahaha knp aku kaya semenet je?knp x sejam?sehari ke?sebulan ke?setahun ke?seumor hidup ke?wawawa itu da lebih..ko ingat ko tu ape?majestret..lowyat?eh silap lawyer??!! hahahahahhaa aku da mereng!!=p

arini ari gaji...mest la kaya ko!wah gitu...mcm tao2 je dlm purse aku ade 2hengget je..sumpah xtipu=p

tp duet tu hanya semenet je duk dlm bank aku..dapat je gaji teros byr kete..buktinye..tgk ni


1st of all...of course payment for my luvely savvy..tp time byr xde la luvely sgt..hohohoh aku nk pakai je tp xnak byr..bole?bole?hehehehe

then start kene divide duet tu..bg kt parent, nenek, duet minyak, duet mkn, bil telefon, bil internet..

utk shopping??mmg xde bajet..huh dah name pon gaji ciput je..tp bersyukur la ni rezeki utk aku setakat ni..

nant kawen bole paw laki lak..hahahhaha mampus kalau Pak Tam baca!

hm..aku penah merungut ngan mak..duet gaji tu kejap je..xsempat nk merasa kaya..

mak aku jwb..duet tu kan amanah..bukan untuk kita shj..so bila salah guna tu yang jadi pecah amanah..pheww!bisa gak jwpn...hm duet aku bukan utk aku sorang..abes duet org laen ade x portion utk aku eh?lalallala

bila renung2 kan mmg betol..yela setiap kali ade je org belanja kita mkn..bg hadiah..dan sekarang beli baju dengan aku..sume tu rezeki kn?dan duet tu datang dari duet org lain..

huh..baru aku dapat jawapan itu..betapa hebatnya ciptaan ALLAH...subhanallah

aku selalu merungut..gaji xcukup la..sikit la..tp makin banyak duet aku ade..ttp jugak rasa xcukup..aku pegang kata2 mak aku..jangan jadi hamba pada duet

xsalah aku nk merungut..jadikan sebagai motivasi utk teros bkerja dengan lebih gigih..tp bersyukur dengan ape yang ade..dengan rezeki yang diberikan..ALHAMDULILLAH


renung-renungkan dan selamat beramal~sigh=p

9 bisikan:

  1. yeayy...da gaji..ley blnje N....bday N da dkt da tu.. **smbil kenyit2 mate....

    ReplyDelete
  2. Nanti dapat gaji lagi bole laa banje akak makan nasi dagang..bolih dok?...ngehehe.. Yani ade post comment kan kat blog akak... 1stly yes akak memenag suka dygta..infact akak nih actually layan je lagu apa2..janji best.. tapi bukan dangdut..ngehehe...

    secondly... yes.. i am trying to loose some weight.. hehe..bukan ape.. nak nampak montok skit je..

    Yani, akak penah jumpe yani ngan Ada je.. yang lain2 x ingat muka.. lama dah kt x jumpe.. last jumpe mase raya tahun 2005.. hehe.. nanti bile2 kite jumpe lagi ya.. ;)

    ReplyDelete
  3. owh akak jumpe ada je eh time tu?mie xde eh?xpe nant dtg trg bole la jumpe..

    nant yani belanja nasi dagang..hehehe suke ek ns dagang?=p
    mak trg kn pandai buat..mak lit xpandai buat nasi dagang..bole x org trg pon xpandai buat!hehehhe

    ReplyDelete
  4. ahahhaa alamak N b'day da dekat eh?b'day tu ape eh?sambil buat muka suci mcm xtao pape...lalalala lariiiiikss

    ReplyDelete
  5. Haahaha...kite serupe lah yunk. pas gaji, kaya seminit jek jadiknye..hahaha.

    tol ckp mak yani tuh. jgn jd hamba pada duit. duit neh, smakin byk gaji kte, smakin rs cam x cukupppp jek kan..nape ntah


    :P

    ReplyDelete
  6. tao xpe zie..mmg kite xpnh rase duet tu cukup kan..

    ye duet tu hanya melintas or tumpang duduk je dlm acc kite..pastu...lesap!hehehehe

    ReplyDelete
  7. jadi lah tuu kaya semenet..dari kata sesaat lg parah kang ^__-

    huhuk savvyku 501 sebulan kerna tiada membayar donpaymen ms beli..mencik mencik..hahaha

    ReplyDelete
  8. ahahaha nampak aje die bape amount kete tu eh?

    501..da mcm levi's je..yani untung sket ms beli dpt discount rm3k..so d/payment bole taruk byk sket..hehehe

    ReplyDelete
  9. botol2!!! sokong mak yani...ustz ha ada ckp..duit yg kita dpt tu bukan tuk kita sorang..sbb tu kita kena kuarkan zakat (if cukup haul) hehe...

    duit yg kita ada ni bg sana sini..yg kita igt nak bagi mesti mak kita kan..tak pe...sikit kita bg, allah akan blas byk..memang bukan sekrg..insya-allah satu hari nanti hehe....

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."