Friday, April 24, 2009
6
ni kisah zaman bile tah..baru nk hapdate..hehehe hari sabtu aku kene bkerja..arghh!mencik tao act bukan keje aku pon ni..tp disebabkan xcukup main power..so kn la turun padang

ktorg kene servis server kt kolej komuniti kuala trg..hehehe tgk tu..tgk tu..parking xagak2..teros letak kt parking pengarah ko..hehehe time ni je la ade peluang..verangan xsudah huhuhu


korang ingat dapat OT ke?nan ado ok..elaun pon xde..satu hari buat keje xdpt hape pon..tp dpt cuti ganti 1hari..buat ape kalau cuti pon ssh nk dpt..xgune jugak kn

ni la server yang ktorg nk kerja kan..nmpk tu 3 rack saje ok..tp ambik masa satu hari. testing buat waktu malam..testing tu ktorg serah kt bos..sbbnye..hehehhe baca je la


mula2 kene la tag satu2 cabel tu..berselirat cabel tu sume..kang xtag kalau salah pasang xnaya?sape mao jwb tu..huhuhu aku sah2 la lari awal lagi...hehehe bole lak kn


aku buat area dpn..zainol n mahdir setel cabel2 kt belakang



da siap tag sume..kasi pecat itu server...then mulalah keje mencabut part..blower..vacum..segala bagai tu la..tp time cabut dan pasang tu la paling kritikal..buat salah cabut..naya!

sape nk ganti beribu2 tu..kalau aku jwb bos bole x?hahahaha cubaan uk aniaya bos hokey


tgk tu ..sampai tertonggeng2 kawan aku sorang ni..hehehe xnak la ckp name die..hehehhe ampun kami penunggu gua..ampukn kami=p


da siap sume..letak balik server tu..server itu adalah sgt berat..time pasang server kt bwh tu bole la 2 org je masukkan..tp bila part kt atas tu..aku pon turut menghulurkan tangan aku yang lemah gemalai ni la..ate nye xcukup org kan. yang dtg time ni hanya 5 org..termasuk aku sorang pempuan hehehe *bajet power puff gurl la


ms pasang balik server tu..gaya macam nk masukkan peti mayat kt bilik mayat tu ha..tp enjoy la buat keje ni..sbb bos xde...nmpk sgt mcm mane perasaan aku terhadap bos kan?lalallalala

korang bayangkn lah..ktorg dah la xcukup kaki dan tangan..ingat kn bos turut serta la..sekali time dtg ni die bole bwk anak bini die..halooooooo ktorg nk buat keje ni..bukan nk shopping kt cni.. time tu aku cam da meluat gile.bole lak anak die menjerit2 ckp nk susu la hape la..bini die diam je..alah trick la tu..mcm aku xtao je

tp dlm hati bagos gak..aku lg suke kalau die xde..hehehehe

tibe2 xde mood da nak cite..tulah sape suh cite psl bos..layan je la gambar kt bwh ni..ala kalau cite pon korang pon bukan nak baca pon kn? kn? ngaku je la..hehehehe aku sedar ape la sgt penulisan aku ni..bosan..ayat pon cam tah hape2...*emo disitu..apesal aku emo ni? pang! lempang kt diri sendiri


dkhuatiri ade gempa bumi ade gempa bumi time ni..tipu!!! kalau da muka tu xleh duk diam..ngaku je la


korang rasa time ni aku betol2 tenung server ke?hahahhaa jawapannye mest la TAK! buat2 tenung la kunun..hahhaa berlakon xabes2


tu..tu..ngintai sket..gigih aku buat tagging ko..ni xberlakon la..siyes la pulok


sempat eh ngintai dr belakang..aku layankan aje..ate nye mmg kaki bergambar pantang nampak camera..haruslah xlepaskn peluang ni..hehehehe


gaya yang paling aku xsuke..PEACE..tapi buat jugak..hehehehe


gambar ni aku xsuke sbb nampak aku gumuk...ahhaha yani..sedarlah yang ko tu mmg gumuk..bukan sbb salah angle la..dush dush!

aku pakai jersy arsenal..act ni baju Pak Tam..ehhehe ambik semangat dr die sket..luv u!tibe2 je=p

last but not least..ni la Abg Mat..die la yang duk snap2 gambar aku ni...time nk ambik gambar die malu la pulak..die ni mmg fotografer..free lance. die ckp mmg suke ambik gambar org..tp xsuke bia org ambik gambar die..hehehehe bagos2 itu aku sokak

ktorg setel keje dln 5.30ptg mcm tu..panet xyah cakap la..ms drive balik tu aku tersengguk2 siap..sampai je rumah..xfikir laen..nmpak katil je hokey..nmpak nau mmg kuat tido..hehehe

sekian saje laporan kali ni..daaa

nota kaki:aku xsuke ambik gambar tapi suke kalau org nk ambik gambar aku..hahahah sumpah gedix

6 bisikan:

  1. wahh.....mcabar btl keje k.yani..haram jadah N x to mende2 wayar tu sumerr...uishh..dasat2...cmtu rpenyerr keje akak ekk..

    ReplyDelete
  2. ahaha N keje akak sebenarnye berkaitan ngan software je..tp memandangkan xcukup org akak kn turun padang jgk la..akak buat mane y tao je pon..bab2 testing akak xtao..huhuhuhu

    N kalau psl acc mmg la pro..akak ni haram jadah ler..huhuhu

    ReplyDelete
  3. peh mmg power puff gurl la die nie...die sorg je gurl.. yg 4org lagi guy he..23x

    tertibe teringt.. server yg di apply bulan lepas xsampai2 lg nie.. kne update balik dgn ICT

    ReplyDelete
  4. enth la.. hri teu bg quotation je kt ICT.. xusha pulak brand ape.. xleh nk wat order sendiri.. kne melalui pihak U

    ReplyDelete
  5. lor..bro keje ngan u ke?keje ape?u mane?

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."