Sunday, May 31, 2009
15
ni cite hari minggu ni..dan jugak hari minggu lepas..hehehe bole mcm tu?act stast dr awal bulan 5 setiap mggu ade je aktiviti..so aku bg title bulan bz utk bulan ni..hehehe bole mcm tu??

1st week-pg KL dating ngan Pak Tam dan beli stok utk EW *sampai skrg xupload lagi barang2
tu..adooyaiii


2nd week-aku lupe dah ape aku buat..tp smemangnya xrehat jugak

3rd week-pg KL lagi..beli stok utk butik mak..beli barang tunang utk kwn mak..aku adalah tourist guide..so korang bayangkan lah mcm mane penat aku utk mggu tu

4th week-kwn dtg dr KL.so sekali lagi aku jd tourist guide..hehehehe mggu ni jugak bz ngan interview DPLI

5th week-kenduri kazen aku..jumaat dan sabtu..selain tu aku lari2 kn jaga tapak expo kt Batu Buruk sempena Hati Teknologi bla bla bla..*jgn pelik sbb ape ade 5 mggu..1st week jatuh pd hari mggu..

ye..sume ni mmg penat..aku xrehat lagi..hope bulan 6 ni masa utk aku rehat..tp rehat ke?yani ooii stock xupload lagi tu..keje bertimbun2 xsiap!huh...penat bila ingt sume keje ni..tp sume ni ade hasilnya..so berbaloi la..*sedapkan hati

nak tunjuk sket aktiviti bersama kwn aku yang tertangguh mggu lepas..haruslah aku upload aktiviti makan dolu...hehehe

nasi Kukus Sempoi..kt Gong Badak..sini ayam boreng berempah die the best la aku pnh makan
hehehe da mcm duta nasi kukus je..weeek=p
makan dlm daun pisang yo..jimat air..jimat tenaga..pas mkn teros buang
Laksam dan air buah..makan kt Kedai Air Buah Gelas Besar..tp xoder pon gelas besar..mau senak perot nk abes kan ye..ni gelas sederhana shj..kalau pg area rumah aku, Seberang Takir..mmg fofuler dgn Air Buah Gelas Besar..dah jadi trademark pon..xde la special sgt..mayb kt cni pioneer utk Gelas Besar..tp sumpah besar..da mcm minum dlm jug je aku tgk..hehehe
makan dgn penuh perasaan ko!hehehe
seafood celup tepung..korang pon tao makanan ni glemer kt trg kn..ade udang..sotong..ketam..ikan..sume la..hehehe


and last but not least!dtg trg wajib makan kepok lekor..yang ni ni nmpk mcm xmenyelerakan sgt..yang the best kpok 008..sape2 yang dtg trg anda adalah diwajibkan disarankan pg kedai tu tao..kt Kelulut, Marang..xyah la pg Losong tu lagi..xbest pon..glemer je lebih...kt Seberang Takir pon best..ni pengalaman aku sebagai anak jati trg la..

dan satu lagi makanan wajib adalah nasi dagang..xde picture la..ktorg mkn kt Chendering

itu saje picture mkanan y di snap..yang lain xde story sbb xde pic..heheh bole?so sape yang dtg trg roger2 la aku yek sebagai tourist guide korang..bayaran adalah tertakluk kpd terma dan syarat..hohoho tipu je

~daa

nota kaki:sorry sgt2 buat customer..ade y request nk picture..xdpt email lagi..gambar dah ambik..tp belom ade kesempatan utk email..sorry ye yunk=(

15 bisikan:

  1. pergh!! yani ni bikin ayaq liuq akak meleleh laaa... sedap tuuuuhhhh..!!

    ReplyDelete
  2. ahak..akak ni xde 'isi' kan?kalau ade naya la yani nk ngepos ke sane..ehehehe

    ReplyDelete
  3. memang best
    sy memang selalu makan nasi kukus ni
    hehe

    ADHA
    www.myadha.com

    ReplyDelete
  4. hehehe.. skang ni belum ade 'isi' lagi laa... tapi isi lemak ader laa... tapi nanti ader je 'isi'.. akak pastikan yg akak ngidam...ngehehehhe....

    ReplyDelete
  5. kalau ade isi haruslah yani jugak excited..nk dpt anak sepupu baru..

    tp syg dgn khairah pon yani xpnh jumpe..ikotkan die tu dekat lg dgn yani kan..apakan daya=(

    ReplyDelete
  6. owh adha pon selalu mkn eh..org trg la ni..hehehe

    ReplyDelete
  7. bro..lapar?ahahaha jom strymeax!silap..jom pekena nasi lemak ngan teh tarik

    ReplyDelete
  8. huhu..sedap sugoh semua benda2 tu.. terus lapaq ni yani..hehe..

    ReplyDelete
  9. N:mmg sgt menarik..hehehehe

    k.wani:alamak..lapa jom pekena nasi kukus!hahahaha

    ReplyDelete
  10. ade ke jom stremyx org lapo gilew pagi td.. habis 2 keping roti telur

    ReplyDelete
  11. ek ele..2 keping je pon..kalau lapar giler..setempayan roti bole abes oh!hhahahha

    ReplyDelete
  12. huhuhu air buah gelas besar.... aduiyaaai balik kg pun belum tentu dpt pi sana...

    ReplyDelete

Terima kasih untuk "Bisikan" Anda yang Menceriakan!
*Yani akan balas kunjungan anda.


"Yani doakan anda diberi kesihatan yang baik sepanjang zaman."